Belvárosi Képzőműhely és Galéria

A rajziskola

A fény tudománya!

Megvásároltad a digitális fényképezőgépedet, de amióta megvan, csak az "auto" állásban használod? Szeretnéd jobban kihasználni? Nem érted mitől piros a szem, miért sötét a háttér miközben beégnek az arcok az előtérben, miért homályos, bemozdult a kép? Felbontásról, minőségről, kompozíciós gondokról nem is beszélve. És még sorolhatnám a megannyi felmerülő problémát! A fotós tanfolyam két lépcsőben zajlik. Az első részben minden olyan érdeklődőt várunk, akik elsősorban a saját gépüket szeretnék jobban megismerni, kihasználni, igényesebb fotókat szeretnének készíteni akár a családi eseményeken, akár nyaralások alkalmával.

Megtanítjuk Neked a fotózás alapismereteit!

Nem kell, hogy több százezer forintos SLR géppel rendelkezz. Mi megtanítjuk neked, hogy a saját gépeddel milyen módon készíthetsz az eddiginél igényesebb, szebb képeket. A különféle beállítások milyen hatással lesznek az elkészült képre. Ne a gép készítse a képet, hanem te! Legyél tudatos fotós! Azokat is várjuk akik még gép vásárlás előtt állnak, hidd el, nagyban meg fogja könnyíteni a választást az itt megszerzett ismeret. A tanfolyam 10 alkalommal alkalmanként 4x45 perces időben zajlik. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Alkotás, vagy üzlet?

A 2. rész beiratkozási feltétele az alapkurzus elvégzése, vagy annak megfelelő tudás, amit előzetesen felmérünk. A fotós tanfolyam második részében a fotózáshoz adunk magasabb szintű ismereteket, A különböző fotós tematikák (természet, riport, város, műtermi fényképezés, portré, alak, tárgy, étel fotózás, stb.) elsajátítása mellett, alapvető képesztétikai, eszköz ismeretek, vizuális ismeretek kerülnek elsajátításra, amik már az alkotó személy kialakítását célozzák.

A kép nem akkor készült el, amikor megnyomtad a gombot!

A fényképezést bizony hosszú, esetenként több hetes, hónapos munka előzi meg. De itt még nem ért véget a feladat! A ma annyira népszerű közösségi, ismerkedő és egyébb internetes oldalakon rengetegen tesznek fel képeket, melyek minősége bizony-bizony néha siralmas, de legalábbis mindenképpen az unalmas kategóriába sorolandó. Pedig némi ötlettel, és tudással egészen különleges dolgokat lehet egy képpel művelni. Persze mindezt úgy, ha megvan a kellő ismeretünk már akkor, amikor az exponáló gombot megnyomjuk a gépen. A digitális képmódosításnak az előnyeit kihasználva a kevésbé sikerült képeinken is javíthatunk, de ami ennél fontosabb, hogy a "jó képek" is igénylik az utómunkát.

Ez már az igazi alkotómunka területe, ahol a képen meg kell hogy jelenjen az alkotó is!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A gép legyen érted, és ne fordítva!

A mai informatikai világban a grafikusok nagyon kevés kivételtől eltekintve, a számítógép által felkínált lehetőségek segítségével dolgoznak. Ennek a pontosságon kívül az egyik legfőbb oka, hogy a nyomdai előkészítés így lényegesen leegyszerűsödik, másrészt a webes felületeken is így lehet a legegyszerűbben kezelni a munkát. Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkedhetnek a vektoros és a pixeles programokkal, azok felhasználási területeivel, és az alapvető nyomdai előkészítő feladatokkal. A tanfolyam ideje 60 óra. 15 alkalom, 4x45 perc egy alkalom.

Egy igazi ritkaság!

A rajzoktatás egyik méltatlanul elhanyagolt területének megismerésére szeretnénk lehetőséget adni a kedves jelentkezőknek. Többek között a számítógépes programok térhódítása sajnos háttérbe szorította ezeket a technikákat, de talán pont ezért érdemes megtanulni őket. Olyan egyedi, kevesek által használt és ezáltal mindinkább felértékelődő eljárások ezek, amikkel igazán egyedi és különleges alkotásokat tudunk készíteni. A rajziskola sokszorosító grafika tanfolyama lehetőséget ad ezen technikák megismeréséhez. A tanulók megismerhetik a magas, mély, síknyomás alapvető ismérveit, megtanulják az eszközök használatát, és természetesen lehetőség van az elkészült munkák lenyomására is. Min. 3 fővel indítjuk, az alapozó kurzus 8 alkalomból áll, alkalmanként 4X45 perces időtartamban. A második rész, már az önálló alkotás folyamata, ami szintén szakmai segítséggel zajlik a rajziskola keretein belül. A tanfolyam díjjai, az árak menűpont alatt.